BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban zárt a tőzsde, de csak épphogy

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 38,62 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 33 193,81 ponton zárt pénteken.

A részvénypiac forgalma 8,0 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1 aktuális csatornán elmondta: minimális emelkedéssel zárta a hét utolsó kereskedési napját a BUX, de a nemzetközi piacokat nézve a magyar tőzsde ezzel is felülteljesítő volt.

A szakértő kiemelte: a tőzsde egyik legfontosabb cége, az OTP pénteken tette közzé gyorsjelentését. A részleteket is megvizsgálva az eredmény nem is olyan rossz, a kilátások továbbra is jónak mondhatók - fogalmazott. Hozzátette, a kezdeti zuhanás után, amikor 2 százalék mínuszban is járt a bankpapír, végül emelkedni kezdett, és a napot nyitó árfolyamán zárta.

Pénteki bejelentés szerint Mészáros Lőrinc 16,9 százalékos részesedést vásárolt az Opimus Group Nyrt.-ben, amelyhez a Mediaworks kiadóvállalat is tartozik, továbbá 19,57 százalékos tulajdonrészt szerzett a Konzum Nyrt.-ben. Közölték azt is, hogy a két társaság stratégiai partneri együttműködést tervez a turizmus, a pénzügyi- és tőkepiaci befektetések, a média, továbbá az ingatlanfejlesztés területén.

Mindkét társaság részvényeinek kereskedését felfüggesztették reggel, majd a bejelentés után újraindult kereskedésben jelentősen drágultak a papírok. Az Opimus árfolyama 25 százalékkal 50 forintra, a  Konzumé 2,59 százalékkal 119 forintra nőtt. 

A vezető papírok közül a Mol 80 forinttal, 0,39 százalékkal 20 700 forintra erősödött, 1,0 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára nem változott, 8950 forintot ért, forgalmuk 4,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,60 százalékkal 498 forintra csökkent, forgalma 546,9 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 5 forinttal, 0,08 százalékkal 6503 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2022,23 ponton zárt pénteken, ez 28,68 pontos, 1,44 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.