BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az utolsó darabig elkapkodták a Deutsche Bank új részvényeit

Az utolsó darabig lejegyezhették a Deutsche Bank (DB) frissen kibocsátott részvényeit, az ügylettel 8 milliárd euró friss tőkéhez jut a pénzintézet.

Eredetileg 35 százalékos diszkonttal, 11,65 euróért hirdették meg a papírokat, az árfolyam azóta 30 centtel 15,6 euróra mérséklődött. A jegyzés sikere garantálható volt, hiszen előzetesen mind a bankban 9,9 százalékos részesedéssel bíró Katar, mind a 4,8 százalékos pakettel rendelkező kínai HNA csoport jelezte részvételi szándékát. A jegyzésre jogosult részvényesek 70-80 százaléka élt vételi jogával – írja a Reuters.

Az összesítést előreláthatóan ma végzik el, és várhatóan nyilvánosságra hozzák azt is, ki milyen mértékben vett részt az akcióban. A Marketwatch úgy értesült, hogy az amerikai intézményi befektetők nagy érdeklődést mutattak a tőkeemelés iránt és nagy mennyiségben vásárolhattak a részvényekből, szemben az utóbbi két hasonló ügyleten nagyot bukó, ezért most szerényebb aktivitást jelző európai társaikkal.

A 8 milliárd eurós forrásbevonásra azért volt szükség, hogy megerősödjön a Deutsche Bank ellenálló képessége, a tőkemegfelelési mutatója pedig 14,1 százalékra emelkedjen. A bank szerkezeti átalakítását 2015 nyara óta menedzselő John Cryan vezérigazgató egy tegnapi berlini pénzügyi konferencián a tőkeemelést nem érintette, azt viszont hangsúlyozta, hogy a DB nem készül felvásárlásokra. Tavaly nyáron a most 7800 fős leépítést bejelentő Commerzbankkal kezdtek tapogatózó fúziós tárgyalásokat, de ezeket felfüggesztették arra az időre, amíg a két hitelintézet nem végez saját átalakítási programjával.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.