BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyorsan reagált a piac a szíriai hírekre

Az arany és az olaj is lendületesen drágult az Egyesült Államok szíriai légicsapásainak hírére.

A kockázatkerülő eszközök felé áramlottak a források azután, hogy az Egyesült Államok szíriai célpontok ellen intézett támadást. A piac gyorsan reagált, a támadás hírére az 1265 dolláros szint fölé drágult az arany unciánkénti jegyzése. Ezt egész nap oldalazva tartotta a nemesfém árfolyama. Késő délutánra 1,14 százalékkal 1267,6 dollárra drágult a tegnapi záráshoz képest. Utoljára tavaly november 10-én járt 1260 dollár felett a jegyzés.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"]Kép: AFP Kép: AFP[/caption]

Az olaj is lendületes drágulással reagált a közel-keleti konfliktushelyzetre, amely ráadásul az amerikai-orosz viszonyban is hűvösebb hangulatot hozhat. A WTI 52,94, a Brent 56,08 dollárig szaladt hordónként. Késő délutánra megnyugodtak kicsit a piacok és a két százalékosnál is nagyobb emelkedés után a tegnapi záróár közelébe csúszott a jegyzés. A WTI 0,8 százalékos pluszban 52,13, a Brent 0,5 százalékos emelkedésben 55,17 dolláron állt nem sokkal a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) zárása előtt.

A BÉT-en ingadozó volt a hangulat, a csütörtöki záróár közelében mozgott az árfolyam. A BUX 0,14 százalékos emelkedés után 32 600 ponton zárta a hetet.

Az amerikai tőzsdék emelkedéssel nyitottak, d később az eladók kerültek fölénybe. Európában az FTSE100 és a CAC40 is zöldben állt a zárás előtti időszakban, a DAX mínuszban volt. Ma a bankoknak és a Lufthansának van rossz napja Frankfurtban.

A csütörtökön elengedett cseh árfolyamküszöb után a korona a nap nagy részében a tegnapi záróár körül oldalazott, ám késő délutánra 0,3 százalékkal folytatta a gyengülést. Egy euróért ekkor 26,54 koronát adtak. A korona-forint kurzusban 0,2 százalékkal gyengült a magyar fizetőeszköz. Egy koronáért 11,69 forintot kértek. Az euróval szemben 31,25-ig erősödött a forint, míg a dollárral szemben 292,2-ig gyengült.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.