BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Quaestor: újra eladó többmilliárdnyi követelés

Magánszemélyekkel szemben fennálló 68 millió forint és 15 kisvállalkozással szembeni, összesen 2,9 milliárd forint értékű követelést hirdetett meg a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. hagyatékából a felszámoló.

A csomag kikiáltási ára mindössze 70,8 millió forint, tekintettel arra, hogy kifejezetten bizonytalan, dokumentumokkal csak „kis részben” alátámasztott, biztosítékokkal nem rendelkező követelésekről van szó a nyilvános pályázat szerint. Harmadszor fut neki a Kvantál Kft. e lejárt követelések eladásának, de nem érkezett ajánlat sem a januárban, sem a március végén zárult fordulóra.

A 2015 decembere óta felszámolás alatt álló, a cégbejegyzés szerint közvetlenül a vaduzi Insula Management Establishment tulajdonában álló Quaestor vagyonából eddig néhány százezer forintnyi használt irodabútor kelt el, ezenkívül egy 450 millió forintos becsértékű követeléscsomagra akadt jelentkező 106 millió forintért.

Igaz, nem sok mindent tudott meghirdetni a felszámoló, mert a nyomozó hatóság a közhiteles nyilvántartásokból kideríthető vagyonelemek mindegyikére – ingatlanokra és a kapcsolt vállalkozásokban meglévő üzletrészekre – bűnügyi zárlatot rendelt el annak idején. A Kvantál honlapján fellelhető korrigált nyitómérleg alapján a Quaestor kötelezettségei a felszámolás elrendelésekor 88,8 milliárd, a követelései 11,6 milliárd forintot tettek ki, és a könyveiben 16,6 milliárd forint értékű eszközt tartott nyilván.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.