BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sorra hagyják el Londont a nagybankok

A Nomura európai uniós operációja Frankfurtba teheti át székhelyét, miután egyre biztosabbá válik, hogy az Egyesült Királyság elhagyja a közösséget.

A Nomura európai uniós operációja Frankfurtba teheti át székhelyét, miután egyre biztosabbá válik, hogy az Egyesült Királyság elhagyja a közösséget - számolt be reggeli elemzésében az Equilor. Japán legnagyobb brókercége elkezdte a felkészülést London elhagyására, melynek első jele, hogy irodakeresésbe kezdett és a hatóság jóváhagyását várja, ez összességében kevesebb, mint 100 munkatársat érintene.

A héten elkezdődött Brexit-tárgyalások következtében a Goldman Sachs és a Morgan Stanley is aktívabbá vált az lehetséges irodák felkutatása terén a német pénzügyi központban.

A JPMorgan versenytársaival ellentétben Dublinban nézelődik, hogyan tudná bővíteni ottani irodáját. Egyes források szerint már sikerült is egy 125 millió eurós megállapodást kötni egy még építés alatt álló irodaház megvételére, melyben az Egyesült Államok legnagyobb befektetési bankja 1000 alkalmazottat foglalkoztatna 2018 harmadik negyedévétől.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.