BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordokat döntöget az orosz bank

A Magyarországon is érdekelt legnagyobb orosz bank, a Sberbank éves összevetésben 27,6 százalékkal 185,6 milliárd rubelre (1 rubel 4,35 forint) növelte adózott eredményét a második negyedévben.

A bank történetében soha eddig nem volt ekkora negyedéves profit. A szakértők kisebb, 167,4 milliárd rubel adózott eredményre számítottak a június végével záródott három hónapra. A negyedéves nettó kamatbevétel az egy évvel korábbi 339,3 milliárd rubelről 357,6 milliárd rubelre emelkedett.

A rossz hitelekre félretett tartalék összege a negyedévben 89,1 milliárd rubel volt, kisebb az egy évvel korábbi 96,5 milliárd rubelnél. A Sberbank féléves profitja 33,9 százalékkal 352,2 milliárd rubelre nőtt.

Forrás: AFP

Tavaly a cég 541,9 milliárd rubel rekordnyereséget ért el, ami 143,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A Sberbank öt éve szerezte meg 505 millió euróért a Volksbank kelet- és közép-európai leányvállalatait, köztük a Magyarországi Volksbank Zrt.-t, amely Sberbank Magyarország Zrt. néven működik.

Az orosz jegybank 2012 szeptemberében 5,2 milliárd dollárért eladta a Sberbank 7,58 százalékát, megtartva 50 százalék plusz egy szavazati jogát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.