BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kedvező befektetői hangulat uralhatja ma a BÉT-et

A nemzetközi befektetői hangulat kedvezően hat a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT) is, az MTI-nek nyilatkozó elemzők arra számítanak, hogy a magyar részvénypiac emelkedni fog pénteken.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető stratégája szerint a magyar börzén fél és egy százalék közötti emelkedés várható.

A Mol erősen zárt csütörtökön, egy gyenge napon is emelkedni tudott, így pénteken, amikor a befektetői hangulat kedvezőbbé válik, akár 3200 forint felé is nőhet az olajpapírok értéke – jegyezte meg Móró Tamás, aki szerint az OTP és a mostanában gyengébben teljesítő Telekom részvények is emelkedhetnek.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője arra hívta fel a figyelmet, hogy a pozitív elmozdulás mértéke a BÉT-en visszafogott lehet, mivel a vezető részvények szétváltak az elmúlt napokban. Az Equilor elemzője szerint is folytatódhat pénteken a Mol árfolyamának az emelkedése, a Richter és a Magyar Telekom viszont a lefordulás jeleit mutatja.

Egyik elemző sem gondolja úgy, hogy a magyar piac zárása után várható Moody's döntés érdemben befolyásolná a kereskedést, még akkor sem, ha az ország felminősítéséről születik döntés.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 16,44 pontos, 0,04 százalékos emelkedéssel, 39 098,21 ponton zárt csütörtökön. A Mol 58 forinttal, 1,85 százalékkal, 3199 forintra erősödött, 1,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 100 forinttal, 0,93 százalékkal, 10 640 forintra csökkent, forgalmuk 4,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,42 százalékkal, 472 forintra esett, forgalma 196,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 51 forinttal, 0,77 százalékkal, 6549 forintra gyengült, a részvények forgalma 3,6 milliárd forintot ért el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.