BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új vezérigazgató-helyettes a BÉT-en

Új vezérigazgató-helyettest kapott a Budapesti Értéktőzsde szeptember végétől Máté-Tóth István személyében. A szakember a kereskedésért és üzletfejlesztésért felelős vezetői pozíciót tölti be.

Máté-Tóth István tölti be a Budapesti Értéktőzsde kereskedésért és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettesi pozícióját szeptember 25-től. Máté-Tóth István személyében egy olyan vezető kerül a BÉT-hez, aki több mint 20 éves tőkepiaci tapasztalattal rendelkezik – derült ki a Budapesti Értéktőzsde közleményéből. Az új vezérigazgató-helyettes korábban a Credit Suisse-nél dolgozott, ahol pályafutását részvény elemzőként kezdte, később a Fejlődő Piacok Részvény Elemzési Üzletágának ügyvezető igazgatója lett, majd az Európai Részvénypiaci Elemzések területének a társ-vezetőjévé nevezték ki.

Forrás: BÉT

A Budapesti Értéktőzsdére közvetlenül az Egyesült Királyságban működő Pénzügyi Magatartási Hatóságtól érkezik a vezető, azon belül is az Egyesült Királyság Tőzsdei Bevezetések Hatóságán dolgozott, ahol elsődleges piacokkal kapcsolatos irányelvekkel és szabályozásokkal foglalkozó területeket és projekteket irányított. Mindezek mellett a CFA UK Karrierfejlesztési Bizottságának volt önkéntes tanácsadó szakembere, ahol segítségével jött létre az ottani CFA Női Hálózat.

Az angolul és németül folyékonyan beszélő szakember Madlena Tamást váltja a vezérigazgató-helyettesi székben, aki a BÉT-en eltöltött sikeres 1,5 évet követően a vállalati szektorban folytatja szakmai pályafutását és kamatoztatja eddig megszerzett tapasztalatait és széleskörű szakmai ismereteit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.