BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Érdemes vételi lehetőségeket keresni a börzén

A BUX grafikonján a május elején indult emelkedő trendvonal 39 000 pont közelében húzódik, és a jelenlegi technikai kép alapján nem várható, hogy szignifikánsan letörjön rövid távon.

A hazai részvényindex továbbra is masszív emelkedő trendben mozog, és mivel a decemberi a Mikulás-rali miatt hagyományosan erős szokott lenni a részvénypiacokon, érdemes lehet a vételi lehetőségeket keresni a vezető részvényekben a következő napokban. A BUX grafikonján a május elején indult, zölddel jelzett emelkedő trendvonal 39 000 pont közelében húzódik, és a jelenlegi technikai kép alapján nem várható, hogy szignifikánsan letörjön rövid távon. Természetes ellenállást képez a történelmi maximum szintje 40 500 pontnál (pirossal jelölve), de egyáltalán nem zárható ki, hogy még az év vége előtt új csúcs születik.

Az OTP árfolyamában a múlt héten pozitív korrekció indult, és nagyon fontos szint közelébe ért a kurzus. Amennyiben sikerül áttörni a 10 350–10 500 forintos szintet, újabb lendületet vehet az emelkedés, és hamarosan elérhető lehet a 11 000 forintos szint, és könnyen új történelmi csúcsot is beállíthat a jegyzés. Amennyiben nem sikerül a jelzett tartományt áttörni, 10 000 forintnál találunk fontos támaszt.

A Richter jegyzése november elején egy emelkedő trendcsatornából lépett ki felfelé, majd a múlt hét közepén megakadt az emelkedés, és kisebb negatív korrekció indult. A 6900–6960 forintos szintet érdemes figyelni a következő napokban, amennyiben nem törik a tartomány, hamarosan ismét emelkedés indulhat a 7300 forintos szint irányába, így abban a sávban érdemes lehet keresni a vételi lehetőségeket.

A Mol árfolyama meglehetősen hektikusan mozgott az elmúlt hetekben, a 3350 forintos lokális csúcs beállítását követően 3000 forint közelébe csúszott vissza a gyorsjelentést követően, majd egy éles pozitív korrekcióval megközelítette a 3300 forintos szintet. A múlt hét második felében ismét lefelé indult, így a beállított alacsonyabb csúcs alapvetően negatív technikai elem, a 3120–3150 forintos sávban találunk fontos támaszt, ott húzódik az 50 napos mozgóátlag, illetve a július óta tartó emelkedő trendcsatorna alsó trendvonala. Amennyiben ez a zóna nem törik le, vételi lehetőségek adódhatnak, ellenkező esetben azonban egy nagyobb árfolyamcsökkenés is elképzelhető. A Magyar Telekom árfolyama a kedvező gyorsjelentés után hirtelen emelkedett, majd ugyanolyan hirtelenséggel visszaesett, és az utóbbi napokban egy igen szűk sávban mozgott, 468–475 forint között. Rövid távon további csökkenésre számítok, a következő meghatározó támasz 464 forintnál található, ott már érdemes lehet a vételi lehetőségeket keresni a következő időszakban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.