BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új irodaházba költözne az OTP

Nagy ingatlanberuházást tervez a XIII. kerületben az OTP – jelentette be Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

„Remélem, hogy a következő három évben meg is valósul ez a tervünk. Nem nevezném új székháznak, de lesz egy nagy ingatlanberuházásunk a XIII. kerületben, a Madarász utcában, az OTP már meglévő egyik központi irodaháza mellett” – mondta Csányi Sándor a Portfóliónak.

Csányi kiemelte: „egy 7 emeletes, nagyzolónak semmiképp sem nevezhető, de igen modern felfogású, munkavállaló központú irodaházat tervezünk”.

Csányi Sándor Forrás: AFP

Az elnök-vezérigazgató elmondta, 27 helyen használnak irodákat Budapesten, beleértve a leányvállalatokat is, és ezekből majdnem mindenki át fog költözni az új épületbe. Az új irodaházzal kapcsolatos beruházás tervezési szakaszban van – tette hozzá.

Csányi az interjú során több témát is érintett. A hitelezések kapcsán figyelmeztetett: „a kamatkockázatra azért oda kell figyelni, mert rövid távon ugyan valóban nem látszik, hogy nőnének a kamatok, de hosszabb időtávon biztos, hogy nem marad ilyen alacsony a kamatkörnyezet. Nem lenne jó, ha tíz-húsz év múlva az lenne a vád, hogy a bankok nem magyarázták el kellő részletességgel a forinthitelek kamatkockázatát” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy aki nem fix kamatozású forinthitelt vesz fel, annak ugyanúgy kell számolnia a kamatkockázattal, mint hajdan a devizahiteleseknek az árfolyamkockázattal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.