BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra tízezren az OTP

A forgalom alacsony maradt, csak az OTP–Richter–Mol-hármas papírjaival kereskedtek egymilliárdos forgalom felett.

Pozitív befektetői hangulat jellemezte szerdán az európai és az amerikai tőzsdéket, Budapesten viszont egész nap az árfolyamok lassú lecsorgása volt jellemző. A BUX zárásra 38 819 pontig süllyedt, ami 1,1 százalékos mínusz.

A bankpapír sokáig újra tízezer forint alatt forgott, zárásra viszont sikerült épp a lélektani szinten maradnia, ezzel az esés 1,4 százalékos. Az olajtársaság részvényei újra csökkentek, záráskor 1,2 százalékos mínuszban, 3083 forinton álltak. A Richter folytatta sajátrészvény-vásárlásait, november 28-án 25 ezer darabot vett, az árfolyam 1,3 százalékkal, 6900 forintra mérséklődött. Az Alteo-részvények névértéke december 6-tól 100-ról 12,5 forintra változik.

A tengerentúlon vegyesen nyitottak az indexek, Janet Yellen Fed-elnök beszámolója szerint az alapkamat emelése mellett is gyorsulhat a bérek növekedési üteme. A módosított adatok szerint az amerikai gazdaság 3,3 százalékkal bővült a harmadik negyedévben. A jó hírekre erősödött a dollár az euróval szemben. A német DAX index fél százalékkal került feljebb szerdán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.