BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vegyesen mozgott a forint hétfőn

A forint erősödött a dollárral szemben hétfőn, míg az euróval és a svájci frankkal szemben árfolyama eltérő módon, de alig változott.

Vegyesen alakult a forintárfolyam hétfőn a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

A dollár gyengült hétfőre virradóra a főbb devizákkal szemben. A hat legjelentősebb devizából képzett kosárral szembeni dollár-index három éves mélypontra csökkent. A forint ezzel párhuzamosan erősödött a dollárral szemben hétfőn, míg az euróval és a svájci frankkal szemben árfolyama eltérő módon, de alig változott. A forint euróban kissé gyengült, svájci frankban szerény mértékben erősödött.

Forrás: Shutterstock

A dollár jegyzése forintban a kora reggeli 252,62-ről 251,81-re csökkent este negyed hétre. Az eurót a kora reggeli 308,79 után 308,95 forinton, a svájci frankot pedig 261,55 után 261,47 forinton jegyezték este negyed hétkor.

Az eurót reggel 1,2222 dolláron, este 1,2269 dolláron jegyezték. Napközben 1,2296 dolláron is járt a jegyzés, ami három éves csúcs, 2014 decembere óta a legmagasabb érték.

Az euró erősödését a gazdasági növekedésbe vetett befektetői bizalomnak, valamint az Európai Központi Bank (EKB) várhatóan szigorodó monetáris politikájának, vagyis a gazdaságösztönző céllal folytatott eszközvásárlási programja küszöbön álló fokozatos kivezetésének tulajdonítják piaci elemzők.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.