BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meghalt a Bitcoin elleni harc vezére

Feltehetően szívrohamban hunyt el a dél-koreai Jung Ki-joon, aki hazája Kormányzati Politikai Koordinációs Hivatalának gazdaságpolitikai vezetőjeként irányította a kriptovaluta-spekuláció és az ezzel kapcsolatos illegális tevékenység visszaszorítását célzó jogalkotás összehangolását – írja a Wall Street Journal.

Az 52 éves Jung Ki-joon-t holtan találták otthonában a Wall Street Journal jelentése szerint, feltehetően szívrohamban hunyt el, de halála okát még nem tudni biztosan.

A Kormányzati Politikai Koordinációs Hivatal gazdaságpolitikai vezetőjeként Jung irányította a kriptovaluta-spekuláció és az ezzel kapcsolatos illegális tevékenység visszaszorítását célzó jogalkotás összehangolását.

Forrás: AFP

A koreai Yonhap hírügynökség szerint a tisztviselő súlyos stressztől szenvedett, mióta a kriptovaluták elleni hadviselést irányította. A múlt hónapban Jung azt nyilatkozta, hogy a Bitcoinhoz hasonló kriptovaluták jogilag nem minősülhetnek valutának, és a kormány keményen fel fog lépni az elharapózó kriptovaluta-spekuláció és az ezzel kapcsolatos egyéb illegális tevékenység ellen.

 

A Bitcoin és a többi kriptovaluta különösen népszerűvé vált Dél-Koreában, olyannyira, hogy gyakran magasabb áron kereskednek vele, mint másutt. Becslések szerint a Bitcoin-kereskedelem mintegy tíz százalékát dél-koreai wonban bonyolítják le.

A dél-koreai hatóságok rendkívül botrányos körülmények között folytatják a kriptovaluták elleni küzdelmet, állandó tiltakozások, valamint a bennfentes kereskedelem és mindenféle egyéb visszaélések vádja kíséri tevékenységüket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.