BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zárásra kicsit erősödött a BUX

A Budapesti Értéktőzsde fő mutatója 0,5 százalékos csökkenés után 39 769 ponton zárt hétfőn átlagos, 10,9 milliárd forint forgalom mellett.

A nemzetközi hangulatnak megfelelően Budapesten is eladó nyomás mellett indult a kereskedés, a BUX 2,3 százalékos mínusszal majdnem 39 ezer pontig csökkent. Később optimistább lett a hangulat, zárásra pedig a régiós lemaradást is behozta a fél százalékos veszteséggel.

A blue chipek kivétel nélkül gyengültek, az OTP kurzusa 0,7, a Molé 0,32, a Richteré 0,1, a Magyar Telekomé pedig 0,4 százalékkal ment lejjebb. Viszonylag nagy, 420 millió forintos forgalom mellett 0,9 százalékkal eset az Opus. A nap nyertese 163 millió forintos üzletkötési érték mellett 19,8 százalékos plusszal a Csepel lett. A BUMIX 0,7 százalékot esett.

A vezető európai és amerikai indexek 0,5-1,6 százalékos mínuszban álltak a pesti parkett zárásakor. A befektetők az állampapírok hozamának emelkedésétől tartanak.

A pénzügyi és az energetikai szektor papírjai estek a leginkább. A WTI típusú kőolaj ára 1,4 százalékkal 64,6 dollárra esett vissza. A Bitcoin kurzusa 7500 dollár alá ment.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.