BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erős csökkenéssel zárt a hazai börze

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 540,23 pontos, 1,4 százalékos csökkenéssel, 38 122,87 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 7,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője közölte, hogy

a magyar piacot a nemzetközi hangulat mozgatta, a BUX az átlagosnál alacsonyabb forgalom mellett mínuszban zárt.

Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a magyar tőzsde csökkenéssel zárt, amellyel az európai piacokat is alulteljesítette.

A részvényindexet a Mol húzta le, amelynek árfolyama 2 százalékot csökkent.

Hozzátette, hogy a többi vezető részvény sem teljesített jól, az OTP és a Richter szintén esett, egyedül a Magyar Telekom árfolyama emelkedett minimálisan.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

Kérdésre válaszolva kifejtette, hogy ugyan az olajár negatívan reagált Donald Trump amerikai elnök pénteken a Twitteren közzétett üzenetére, amelyben Szaúd-Arábiának, valamint az Kőolaj-exportáló Országok Szervezet (OPEC) tagállamainak üzente azt, hogy elfogadhatatlannak tartja az általuk elérni kívánt árakat, azonban a Mol teljesítményében ez nem játszott szerepet, mivel az már a nyilatkozat előtt is gyengélkedett. Másrészt a Mol nyereségének jelentősebb része nem kitermelésből, hanem finomításból származik, amelynek az alacsony olajár kedvező lenne. A Molt olajipari cégként tartják számon, azonban inkább az alacsony olajárak pozitívak számára, legalábbis rövid távon – tette hozzá.

  • A Mol árfolyama 62 forinttal, 2,03 százalékkal 2988 forintra csökkent, 1 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 120 forinttal, 1,05 százalékkal 11 280 forintra esett, forgalmuk 3 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,22 százalékkal 456 forintra emelkedett, forgalma 190,9 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 60 forinttal, 1,13 százalékkal 5260 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.
  • A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4224,67 ponton zárt pénteken, ez 93,53 pontos, 2,17 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.