BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Továbbra is bízik az Esmyában a Random Capital

Igen optimista előrejelzést adott ki a Richter részvényeire a Random Capital elemzője, az új, 12 havi célára 6100 forint, az ajánlása vétel.

Igen optimista előrejelzést adott ki a Richter részvényeire a Random Capital elemzője, az új, 12 havi célára 6100 forint, az ajánlása vétel. Az elemzés nagy hangsúlyt fektet az Esmyával kapcsolatos hatósági vizsgálatra, ami a szakértő szerint is veszélyt hordoz az európai és az amerikai értékesítéssel kapcsolatban. Az Esmya európai értékesítése a 2017. évi gyógyszergyártásból származó árbevételeknek közel 8 százalékát tette ki, nagyjából 24,5 milliárd forintot. Ezen termék esetében a nyereségtartalom megközelítőleg 30 százalék (7,35 milliárd forint). Az eljárás megindulását követően az Esmya értékét ugyan nagyjából kiárazta már a piac, de a vállalat jóval többtől esne el a jövőben, mint csupán az Esmya jelenlegi értéke, mert egy esetleges negatív eredménnyel végződő vizsgálatnak a Richter originális készítményeivel kapcsolatosan általános elutasítás lehet a következménye az amerikai piacon.

Orbán Gábor vezérigazgató új stratégiája a modernizációra és a terjeszkedésre épít
Forrás: MIT/Bruzák Noémi

A szakértő azonban nem sok esélyt lát a negatív eredményre, mivel az Esmya egyedülálló készítmény, amellyel sebészi beavatkozás nélkül gyógyítható a méhmióma, így legfeljebb a készítmény alkalmazásának szigorítását tartja elképzelhetőnek. Pozitív fejlemény esetén azonban a Richter értékelésében újra helyet kaphat az Esmya, ami nagy valószínűséggel 6000 forint fölötti magasságokba repíti majd az árfolyamot. Az elemzés kiemeli, hogy a Richternél töretlen az árbevétel-növekedés, a profittermelést viszont nyomás alatt tartják a devizaárfolyamok, valamint kisebb mértékben a költségek és ráfordítások, amelyek megközelítőleg együtt emelkedtek az árbevétellel. A társaság jövőbeni növekedését segíti az egyedülálló nőgyógyászati portfólió, a folyamatos terjeszkedés, licencvásárlás és az organikus termékek fejlesztése.

A teljes cikket a Világgazdaság szerdai számában olvashatja

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.