BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kivárás az európai piacokon

Vegyesen kezdték a napot a vezető európai értéktőzsdék szerdán. Délelőtt 10 órától fontos adatokat várnak a befektetők.

A kereskedés első perceiben Londonban a FTSE-100 index 0,4 százalék emelkedést, a frankfurti DAX index 0,11 százalék növekedést, a párizsi CAC-40 index viszont 0,06 százalék csökkenést jelzett.

Az eurót 1,2012 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon kilenc órakor a kora reggeli 1,2004 dollár után.

A szerdai európai tőzsdenyitáskor az északi-tengeri Brent hordónkénti ára 73,51 dolláron állt, 38 centtel, 0,52 százalékkal emelkedett a keddi záróértékéhez képest.

Forrás: AFP/Daniel Roland

Kedden a vezető európai tőzsdék közül csak London volt nyitva, ahol a börze FTSE100 indexe 0,15 százalékos emelkedéssel zárt. Hétfőn a frankfurti DAX30 0,25 százalékkal, a párizsi CAC40 mutató pedig 0,68 százalékkal erősödött.

Az elemzők várakozása szerint a tőzsdenyitás utáni első órában várhatóan nem mozdulnak el érdemben a tőzsdemutatók a befektetők kivárása miatt. Tíz órától több olyan adat lát napvilágot ugyanakkor, ami befolyásolhatja a befektetőket.

Ilyen lesz például az euróövezet és a nagy euróövezeti tagállamok feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe áprilisról, majd az euróövezet első negyedévi GDP-növekedésével kapcsolatos nem végleges adat, illetve az Európai Bizottságnak a következő hét évre szóló költségvetési tervezetének a bemutatása.

Délután, röviddel az európai kereskedés leállítása előtt lesz még egy áprilisra vonatkozó amerikai foglalkoztatási adat, majd este 8 órakor ismertetik az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatdöntését.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.