BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb elitklubban az Opus Global

Az MSCI három Small Cap indexébe is bekerülnek június elsejétől a tőzsdei társaság részvényei.

Az MSCI májusi féléves globális index felülvizsgálatának eredményeként június 1-től az MSCI Hungary Small Cap, MSCI Emerging Markets Small Cap, valamint az MSCI ACWI Small Cap indexek részévé válnak az Opus Global Nyrt. részvényei – számol be az Opus Global közleményében.

Ez új lehetőséget jelent a tőzsdei társaságnak arra, hogy még szélesebb körben vásárolják a részvényeit az intézményi befektetők. A társaság menedzsmentje büszke arra, hogy a Mol, a Richter, és az OTP után az Opus Global Nyrt. részvényei is bekerülnek az MSCI Indexbe – írják.

Az MSCI Inc. által kezelt indexek a világ leismertebb részvényindexei, amelyeket a legnagyobb intézményi befektetők, illetve az indexkövető alapok is benchmarkként kezelnek.

A ’Small Cap’ kategóriába a nagy likviditású, erős növekedési fázisban lévő és a kisbefektetők által is kedvelt társaságok részvényei tartoznak, melyek kapitalizációja 300 millió és 2 milliárd dollár közötti.

Az MSCI Inc. május 31-ig hozza nyilvánosságra, hogy az Opus Global részvényei milyen súllyal szerepelnek majd az MSCI indexekben.

A Világgazdaság közvetve az Opus csoport tulajdona.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.