BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödéssel indítottak az európai börzék

Indexemelkedéssel indult a kereskedés kedden a főbb európai értékpapírpiacokon, a BUX gyengült a nyitáskor.

A kereskedés kezdetén a páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 0,25 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,33 százalék nyereséget mutatott.

  • Londonban 0,23 százalék emelkedéssel kezdte a kereskedést az FTSE-100 index,
  • a frankfurti DAX 0,5 százalék,
  • a párizsi CAC-40 pedig 0,33 százalék nyereséggel nyitott.
  • Madridban 0,52 százalék,
  • Milánóban 0,59 százalék volt a kezdeti indexemelkedés.
  • Fotó: AFP

    Gyengüléssel kezdett ugyanakkor a hazai tőzsde: a BUX 6,23 pontos csökkenéssel, 35 058,52 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,02 százalékkal gyengült.

    Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője a tőzsdenyitás előtt elmondta, hogy enyhe pozitív nyitásra számít, ugyanakkor a magyar piacot a nemzetközi hangulat, ezen belül elsődlegesen az éleződő amerikai-európai kereskedelmi feszültséggel összefüggő félelmek és nyilatkozatok fogják mozgatni.

    Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője bizonytalan mozgásra számít a nap további részében. Kiemelte, hogy a vezető részvények közül az OTP nem tudott 10 000 forint felett maradni, így még nem dőlt el, hogy folytatódik-e a pozitív korrekció a bankpapír piacán, ehhez a jelzett szintet kellene szignifikánsan áttörnie.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.