BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödéssel indult a kereskedés Európában

Indexemelkedéssel indult a kereskedés csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacokon.

A páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 0,3 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,15 százalék emelkedéssel kezdte a kereskedést.

Londonban 0,44 százalékkal nyitott erősebben az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 0,11 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,36 százalékkal emelkedett kezdéskor. Madridban 0,5 százalék, Milánóban 0,44 százalék volt a tőzsdeindex nyitáskori emelkedése.

Nem nyitott rosszul a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 58,16 pontos emelkedéssel, 35 441,73 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,16 százalékkal erősödött.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője enyhe emelkedésre számított a BÉT nyitásakor. Elmondása szerint a nap folyamán a kereskedés irányát a nemzetközi hangulat befolyásolja majd, és olyan események lesznek hatással rá, mint a brit jegybank csütörtöki kamatdöntő ülése, valamint a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) pénteki csúcstalálkozója.

Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint nap folyamán a BÉT trendkövető lesz. Az elemző kiemelte, a piaci szereplők döntéseit elsősorban az Amerikai Egyesült Államok és Kína közti kereskedelmi háborúról érkező hírek befolyásolják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.