BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az MKB szanálásakor átvett összes követelést és ingatlant eladták

Befejezte a vagyonkezelő az MKB Bank 2015. évi szanálásakor átvett, döntően nem teljesítő kereskedelmi ingatlanhitelezésből származó követelések, illetve ingatlanállomány értékesítését.

A tervezettnél jóval hamarabb és eredményesebben lezárt folyamat lehetővé teszi, hogy a Szanálási Alaptól 2015-ben felvett kölcsönt az eredeti, 2025-ös lejárat helyett már idén, teljes egészében visszafizessék, sőt a vagyonkezelő csoport eredményessége többletbevételhez is juttatja az alapot – közölte a vagyonkezelő, a Magyar Szanálási Vagyonkezelő (MSZVK) csoport.

Fotó: MTI

A Magyar Nemzeti Bank mint szanálási hatóság 2014. december 18-án rendelte el az MKB szanálását, ami lehetővé tette a hitelintézet értékesítését 2016 közepén. Az MKB Bank szanálásában a piacon nem értékesíthető 214 milliárd forintnyi bruttó hitelállományát 100 milliárd forintos – tranzakciós áron – ruházta át az alap a kizárólagos tulajdonában lévő Magyar Szanálási Vagyonkezelő (MSZVK) Zrt.-re.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.