BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentősen nőtt a K&H nyeresége

A K&H Csoport 31,5 milliárd forintos nettó nyereséget ért el 2018 első felében, miközben az ügyfélhiteleknél és a betéteknél is jelentős volt a növekedés.

A K&H Bankcsoport 31,5 milliárd forintos adózott eredményt ért el az idei év első hat hónapjában – közölte a pénzügyi szolgáltató mai sajtótájékoztatóján David Moucheron, a K&H Csoport vezérigazgatója. Az ingatlan- és pénzügyi eszköz értékesítési tranzakciókból származó 4 milliárd forintnyi, rendkívüli bevétel nélkül – tette hozzá – az eredmény 27,4 milliárd forintot tett ki, ami 22 százalékos növekedés 2017 azonos időszakához viszonyítva. A nyereségnövekedés elsősorban a nagyobb üzleti volumennek, a növekvő ügyfélszámnak és a továbbra is alacsony hitelezési veszteségeknek köszönhető – emelte ki a vezérigazgató.

A bankcsoport vezetőinek tájékoztatása szerint mind a betéti, mind a hiteloldalon jelentős növekedést sikerült elérni az elmúlt időszakban: az ügyfélhitelek állománya 12 százalékkal, 1459 milliárd forintra emelkedett a június végéig számított egy év alatt, miközben a betétállomány is hasonló dinamikával, 2329 milliárd forintra nőtt. A K&H Biztosító 2018 első félévében 2,2 milliárd forint nettó nyereséget ért el, ami 63 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakinál.

Fotó: Kallus György

A K&H – hangzott el – összesen 228 milliárd forintnyi új hitelt nyújtott 2018 első felében: az elmúlt tizenkét hónapban ugyanakkor jelentős mértékben, 49-ről 82 százalékra nőtt a fix kamatozású jelzáloghitelek igénylésének aránya a saját folyósításon belül. A hitelezési aktivitás növekedése nyomán 2017 vége óta 1,5 százalékponttal, 62,7 százalékra nőtt a hitel/betét mutató a K&H-nál.

David Moucheron a digitális megoldások fejlesztése kapcsán elmondta: a bankcsoport 209 készpénzbefizetős ATM-et üzemeltet országszerte – ezzel piacvezető -, miközben 26-ra nőtt a pénztár nélkül működő fiókok száma. A biometrikus aláírás tavaly év végi bevezetése óta pedig már 60 ezer ügyfél rendelkezik biometrikus profillal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.