BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelenleg nagyobb a valószínűsége, hogy lefelé indulnak el a tőzsdék

Az S&P 500 amerikai index másodszorra sem tudta átlépni a 2940 pont közelében húzódó ellenállást.

Az S&P 500 amerikai index másodszorra sem tudta átlépni a 2940 pont közelében húzódó ellenállást. Arra lehet számítani, hogy folytatódik a csökkenés, a fontosabb indikátorok eladást jeleznek, ezt követően a következő támaszok 2820, majd 2790 pont közelében lehetnek. Ha ez bekövetkezik, az S&P 500 index ismét megközelítheti az április elején indult aktuális trendcsatornájának alsó szélét.

Ahhoz, hogy jelentősebb emelkedés indulhasson, a New York-i tőzsde fő indexének 2940 pont feletti záróértékeket kellene elérnie. Ebben az esetben egyébként 3084 közelébe emelkedhetne a vezető amerikai index.

A német DAX30 rövid távú kilátásai is kedvezőtlenek.

A mutató tovább haladt lefelé a május közepe óta tartó csökkenő trendcsatornában, és megközelítheti az alsó szélét is, amely 11 480 pont közelében van, miután átlépte a 11 925 közelében húzódó támaszt. Ez azonban ebben a hullámban valószínűleg még nem történik meg.

A 11 925 pontos támaszt a 2011-ben indult emelkedő trend vonala követné 11 ezer közelében. Ahhoz, hogy érdemi emelkedés indulhasson a frankfurti börzén, a DAX 30-nak 12 490 pont feletti zárásokra lenne szüksége.

Az OTP árfolyama

 

A BUX index immár augusztus eleje óta oldalazva halad a 37 275 és 35 675 pont közötti sávban, legutóbb éppen e sáv tetejében akadt el. Ha kilépne belőle felfelé, akkor a következő ellenállás 38 640 pont közelében várná. A sáv szélességéből számítva 38 875 pont környékéig tarthatna az emelkedés. Ha viszont lefelé lép ki a BUX a mostani sávból, a célárfolyam 34 075 pont lenne, de a legközelebbi támasz már ott van 34 965 pont közelében. Az indikátorok alapján egyébként inkább az a valószínű, hogy a jegyzés a sáv alsó széle felé indul meg.

A Mol részvényeinek árfolyama továbbra is az augusztus eleje óta megrajzolható emelkedő trenden belül mozog, ezért az elsődleges várakozás a további emelkedés lehet.

A következő ellenállás 3066 forint közelében húzódik, átlépése a 3205 forintos árfolyam eléréséhez nyitna kaput. Lefelé az első támasz 2950 forint, átlépésével megtörhet az emelkedő trend. Egyértelműen a trendtörés jele lenne, ha a Mol rendszeresen 2880 forint alatt zárna.

Az OTP Bank részvényeinek jegyzése továbbra is a márciusban induló csökkenő, illetve a júniusban induló emelkedő trend vonalának szorításában mozog.

A jegyzés a közelmúltban egyszer már kilépett az emelkedő trendvonalból lefelé, de visszahúzták a „harapófogó” területére. Ez annak a valószínűségét növeli, hogy az árfolyam lefelé veszi az irányt. Mindenesetre a két trend október 22. környékén metszi egymást, így legkésőbb addig valószínűleg eldől, merre indul el az árfolyam. A legközelebbi támasz 9935 forint közelében húzódik, a következő ellenállás fölfelé 10 370 közelében helyezkedhet el. A heti bázisú grafikonon az is látható, hogy a jegyzés oldalazva elhagyta a 2015 januárjában induló emelkedő trendet, ami szintén annak a valószínűségét erősíti, hogy csökken az árfolyam.

A Richter Gedeon részvényeinek árfolyama az 5540 forintos legutóbbi csúcs után most egy alacsonyabb, 5410 forintos értéket állított be, illeszkedve a február óta tartó csökkenő trendbe.

Az 5242 forint közelében húzódó támasz letörése után a következő ellenállás lefelé 5035, majd 4893 forint közelében lehet. A másodikként említett támasz közelében halad a július közepe óta tartó emelkedő trend vonala is. Ez az emelkedő trend a februári csökkenővel no­vember 5. körül metszi egymást, vagyis legkésőbb addig eldől az irány. Érdemi emelkedéshez az 5540-es lokális csúcs feletti zárásokra lenne szükség.

A teljes cikk a Világgazdaság hétfői számában olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.