BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengülve indult a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 6,10 pontos csökkenéssel, 37 149,11 ponton nyitott hétfőn.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 6,10 pontos csökkenéssel, 37 149,11 ponton nyitott hétfőn. A szerdai záró értékéhez képest 0,02 százalékkal gyengült.

A piaci szakértők hétfőn csökkenésre, iránykeresésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője a tőzsdenyitás előtt elmondta: a kedvezőtlen nemzetközi hangulat miatt csökkenés várható az európai piacokon a kereskedés nyitásakor, a BÉT pedig vélhetően követi a nemzetközi trendet.

BÉT, tőzsde, Duna House
Fotó: VG / Vémi Zoltán

A vezető részvényekről megjegyezte, hogy a Molnak a legjobb a technikai képe, míg az OTP árfolyama várhatóan oldalazó mozgást végez.

Az elemző szerint a befektetők a héten többek között az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek majd.

Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. helyettes vezető elemzője kommentárjában közölte, szűk tartományban határozott irány nélkül indulhat a kereskedés a magyar tőzsdén.

Kiemelte, a hosszú hétvége alatt tette közzé az Európai Bankhatóság (EBA) az európai bankokat érintő stresszteszt eredményeit, amelyet minden bank, köztük az OTP is megugrott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.