BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lefelé mozdult a pesti tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 6,40 pontos csökkenéssel, 38 580,23 ponton nyitott hétfőn.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 6,40 pontos csökkenéssel, 38 580,23 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,02 százalékkal gyengült.

Piaci szakértők eltérően ítélik meg a kereskedés várható irányát hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: a nap folyamán a BUX-index vélhetően a nemzetközi trendeket követi majd.

Az elemző szerint a nemzetközi piacok mozgását hétfőn többek között a Brexittel, az olasz költségvetéssel, illetve az Amerikai Egyesült Államok és Kína között zajló kereskedelmi háborúval összefüggő hírek befolyásolhatják.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője kommentárjában közölte, pénteken profitrealizálás történt a BÉT-en, hétfőn pedig oldalazás várható a magyar piacon.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

A pénteki profitrealizálás elsősorban az OTP piacát érintette. A vállalat az előzetes várakozásokat jelentősen felülmúló jelentést tett közzé pénteken hajnalban, azonban az előző napok dinamikus árfolyam emelkedését követően megjelentek az eladók. A technikai kép továbbra is kedvezőnek mondható, a következő fontosabb ellenállási szint 11 500 forintnál található az OTP-nél.

A vezető részvények közül kiemelte még a Molt, ahol folytatódott az emelkedés a részvény árfolyamában, és várakozása szerint a Mol-részvények hamarosan elérhetik a 3120 forintos szintet. A Richter jegyzése alapvetően sávozó mozgást végez, de az elemző szerint érdemes figyelni az 5500 forintos szintre, amelynek szignifikáns áttörésénél további erősödésre nyílna lehetőség. A Magyar Telekom árfolyamában nem várható nagyobb mozgást a következő napokban – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.