BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felminősítette az MFB-t a Fitch

Módosította az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. hitelminősítéseit március 4-én a Fitch Ratings – közölte a fejlesztési bank hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A közlemény szerint az MFB hosszú lejáratú banki kibocsátói hitelminősítését stabil kilátással „BBB mínusz”-ról „BBB”-re, a rövid lejáratú banki kibocsátói hitelminősítést pedig „F3”-ről „F2”-re minősítette fel a hitelminősítő.

A támogatói hitelminősítést „2”-n megerősítette, a támogatói hitelminősítés minimumát „BBB mínusz”-ról „BBB”-re emelte a Fitch Ratings.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

Az elsőrendű, nem biztosított hosszú lejáratú adósság hitelminősítését „BBB mínusz”-ról „BBB”-re javította a hitelminősítő.

Az MFB hitelminősítéseinek változtatása követi a Magyar Állam kibocsátói hitelminősítésének a Fitch Ratings által február 22-én közzétett, „BBB mínusz”-ról „BBB”-re történt felminősítését.

Az Eximbank hitelbesorolását is javította az S&P

A magyar adósbesoroláshoz hasonlóan az Eximbank osztályzatán is javított a Standard & Poor’s.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.