BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP-re érdemes ma figyelni

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,75 pontos emelkedéssel, 42 058,08 ponton nyitott kedden.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,75 pontos emelkedéssel, 42 058,08 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest alig változott.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzőjének tőzsdenyitás előtt közzétett kommentárja szerint a vezető részvények közül a Mol ismét fordult a hosszú távú támaszáról, és a 3350-3400 forintos tartomány felé vette az irányt.

Az OTP esetében a 12 800 forintos szintre érdemes figyelni, amennyiben sikerülne áttörni, tovább emelkedhet, és a 13 120 forintnál beállított csúcsot veheti célba.

A Richter árfolyam emelkedése megakadt az 5400 forintos szintnél, amennyiben sikerülne áttörni, folytatódhat az emelkedés az 5500 forintos szint irányába. A Magyar Telekom árfolyama továbbra is oldalazó mozgást végez a 460-475 forintos tartományban, ahonnan nem várható, hogy a közeljövőben kilép – tette hozzá.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője a börzenyitás előtt elmondta, hogy a hétfői kereskedést a kedvező kínai és amerikai makroadatoknak köszönhetően erős emelkedés jellemezte, az ázsiai piacok mérsékelt pluszban tartózkodnak, illetve a határidős indexek is inkább iránykeresést, kisebb profitrealizálást vetítenek előre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.