BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Növekedési pályára állt a 4iG

Az elmúlt három év legjobb üzleti eredményéről számolt be a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett informatikai vállalat.

A csütörtöki piaczárást követően közzétette IFRS szerinti konszolidált éves jelentését a 4iG Nyrt. A csoport nettó 14 milliárd forintos árbevétel mellett, 102 milliós nyereséggel és 842 millió forintos EBITDA-val zárta 2018-as üzleti évét.

A tavalyi tulajdonosváltást követően végrehajtott, működési hatékonyságot javító átszervezéseknek köszönhetően a korábbi veszteségeit ledolgozva, az informatikai piac dinamikusan növekvő szereplőjévé vált a társaság. Az igazgatóság várakozásai szerint 2019-ben tovább növeli árbevételét, illetve jelentősen javítja jövedelemtermelő képességét a vállalat.

Az elmúlt három év veszteséges működését követően nyereséggel zárta a 2018-as gazdasági évét a 4iG Nyrt. A fő hatékonysági mutatók 2018-ra pozitívak, az eszközmegtérülési ráta és az árbevétel arányos nyereség egyaránt javultak.

2018 I-IV. negyedévében a vállalat IFRS szerinti konszolidált értékesítési árbevétele 14 milliárd forint volt – amely ugyan csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest – ugyanakkor az üzleti eredményességet mutató EBITDA 842 millió forint; ami 569 millió forinttal haladta meg 2017 négy negyedévének értékét.

A növekedés elsődlegesen a tulajdonosváltást követő szervezeti és működési átalakításoknak, fejlesztéseknek köszönhető.

A 4iG menedzsmentjének várakozásai szerint az idén tovább javul a vállalat piaci hatékonysága, árbevétele és jövedelemtermelő képessége, köszönhetően annak, hogy a társaság tovább növelheti bevételeit a termelőipar, gyógyszergyártás és szolgáltató ipar, valamint légiközlekedés területén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.