BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszaállt a kereskedés a BÉT-en

Hétfő reggel nem érkeztek adatok a BÉT-től, mint kiderült, technikai probléma okozta a fennakadást. Délelőtt fél 11-től azonban újra indult a kereskedés.

A Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója a derivatív piac tőzsdei kereskedését a 2020. március 2-i Tőzsdenapon 10 óra 30 perctől kezdődően visszaállította. A kereskedés felfüggesztést követő visszaállításakor a Budapesti Értéktőzsde Zrt. Általános Üzletszabályzata Ötödik Könyv – Kereskedési Szabályok 8.6 pontja szerinti Egyensúlyi-áras kereskedés az alábbiak szerint kerül alkalmazásra:

  • 10:30 – 10:40 ajánlatgyűjtési időszak
  • 10:40/41 ügyletkötési időszak
  • 10:41 – 17:00 szabad szakasz
  • Határidős részvények és index opciós részvények és index, spreadek:

  • 10:30 – DerNyitóInd
  • 10:40/41 – DerNyitóKer
  • 10:42 – DerSzabadInd
  • 10 óra 30 perctől már van lehetőség az ajánlatok visszavonására.

    Nem érkeztek adatok reggel

    Hétfő reggel a Budapesti Értéktőzsde Zrt. (BÉT) tájékoztatta a piaci szereplőket, hogy a mai (2020.03.02.) tőzsdenapon a tőzsdei kereskedés – a Származékos Szekció Határidős és Opciós Deviza Piac kivételével – a kereskedési rendszer meghibásodása miatt

    leállításra került.

    Fotó: Móricz-Sabján Simon

    A jelenlegi helyzet a BÉT Általános Üzletszabályzata alapján ún. technikai szünetnek (trading halt) minősül.

    A BÉT mindent elkövet annak érdekében, hogy a meghibásodást a lehető legrövidebb időn belül elhárítsa, és a kereskedést megindítsa.

    Régiós szintű a probléma

    Technikai problémák miatt jelenleg nem folyik kereskedés a bécsi tőzsdén (Wiener Börse) sem – írta az intézmény a honlapjára ma reggel. A szakértők teljes erőbedobással dolgoznak a probléma sürgős elhárításán – tették hozzá.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.