BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősen kezdtek az európai börzék

Emelkedéssel indult a kereskedés a főbb európai piacokon, a BUX is pluszban startolt.

Emelkedéssel indult a kereskedés a főbb nyugat-európai részvénypiacokon szerdán. A befektetők azonban óvatosak, egy sor fontos gazdasági adat érkezik napközben, miközben záporoznak a vállalati beszámolók, Washingtonban pedig még mindig tart a huzavona az új, ezermilliárd dollár értékű gazdaságösztönző csomag körül.

  • A londoni tőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 0,63 százalékos,
  • a frankfurti DAX-index ugyancsak 0,63 százalékos,
  • a párizsi CAC-40 pedig 0,56 százalékos
  • pluszban nyitott.

    A BUX emelkedéssel indította a kereskedést.

    Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,64 százalékos emelkedéssel indította a napot.

    Olaj, arany, deviza

    Az eurót 1,1822 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon délelőtt kilenc órakor, 0,19 százalékkal erősödött a közös európai fizetőeszköz a keddi záráshoz képest.

    A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára emelkedik.

    Az októberi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,43 százalékos pluszban, 44,62 dolláron, a szeptemberi szállítású WTI pedig 0,38 százalékos nyereségben, 41,86 dolláron forgott kilenc órakor.

    Az azonnali jegyzésekben az arany unciánkénti ára 0,59 százalékkal, 2029,98 dollárra, a decemberi szállítású aranyé pedig 1,31 százalékkal 2047,90 dollárra emelkedett a New York-i árupiacon.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.