BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyenge támaszt talált a BUX index

A Richter mozgásában hirtelen fordulat következett be 6500 forint alatt, és visszakapaszkodott a kurzus a március óta tartó emelkedő trendvonal fölé.

Tovább esett a hazai részvényindex a napokban. Egy gyengébb támasz 32 ezer pontnál húzódik, amely egyelőre megállította a csökkenést, de ha a későbbiekben letörik, a 31 500 pontnál található támaszt veheti célba a részvénykosár.

Az OTP árfolyama rég nem látott zuhanással indította a hetet, a 9 ezer forintos szintet tesztelve. A csütörtöki kereskedésben ez a támasz is letört, és a korábbi emelkedő hullámra mért, 76,4 százalékos Fibo-szintig esett, ami 8883 forintnál húzódik, és rövid távú támaszt jelent.

Az RSI indikátor komoly túladottságot mutat, így reális lehet egy pozitív korrekció a 9500 forintos szint irányába. Ha a továbbiakban letörne az említett támasz, a 8 ezer forintos szint felé indulhat a jegyzés.

A Richter mozgásában hirtelen fordulatot láthattunk 6500 forint alatt, majd visszakapaszkodott a kurzus a március óta tartó emelkedő trendvonal fölé. Több fontos ellenállási szint húzódik 6850 és 6920 forint között, ha sikerülne áttörni, folytatódhat az emelkedés a 7000–7200 forintos tartomány felé.

Hamarosan az RSI és az MACD indikátor is vételi jelzést ad.

A Mol jegyzése az 1600 forintos támaszát is letörte, így megnyílt a tér a márciusban beállított lokális minimum elérése előtt, amely 1501 forintnál található.

Az RSI indikátor az árfolyam folyamatos és viszonylag lassú csökkenése miatt még mindig nem ért a túlvett tartományba, ezért a technikai kép alapján folytatódhat az esés, és hamarosan elérhető lehet az említett szint. Ott viszont már – fordulatra utaló jelzések esetén – érdemes lehet a vételi lehetőségeket keresni.

A Magyar Telekom árfolyama nem tudta áttörni a 30 napos mozgóátlagot, onnan lefordult, és a 360 forint felett húzódó támaszon pihen. Összességében továbbra is a 355–370 forintos tartományban mozoghat a jegyzés, egyelőre innen nem valószínű a szignifikáns kilépés egyik irányba sem. A szerző az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője.

 

Címlapkép: VG.hu

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.