BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengült a rubel mert a németek szerint megmérgezték Navalnijt

A német hadsereg különleges laboratóriumában végzett vizsgálat eredménye alapján nem fér kétség ahhoz, hogy Navalnijt megmérgezték.

Gyengülni kezdett a rubel a német kormánynak arra a szerdai bejelentésére, hogy a Novicsok elnevezésű harci idegmérgek csoportjába tartozó anyagot mutattak ki Alekszej Navalnij, az orosz ellenzék vezérének szervezetében.

A német szövetségi kormány közlése szerint a német hadsereg (Bundeswehr) egy különleges laboratóriumában végzett vizsgálat eredménye alapján nem fér kétség ahhoz, hogy az orosz ellenzék vezérét megmérgezték.

Fotó: Pixabay

A rubel minimális gyengüléssel indította a napot a dollárral szemben, de a német bejelentésre az orosz fizetőeszköz jegyzése lejtmenetbe került, 2,4 százalékkal, 75,30-ra esett a dollárhoz viszonyítva röviddel 16.30 óra előtt.

Az euróval szemben 1,5 százalékkal, 88,93-ra süllyedt a rubel.

A moszkvai tőzsde dollárban számított RTS-indexe 2,3 százalékos mínuszt mutatott.

Moszkva nem kapott újabb felvilágosítást Berlintől

Oroszország nem kapott új információt Németországtól Alekszej Navalnij ügyében – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a TASZSZ hírügynökségnek. Mint mondta, Oroszország továbbra is választ vár a német rendvédelmi szervektől az orosz főügyészségnek a Navalnij-üggyel kapcsolatos információigénylésére. Leonyid Szluckij, az orosz parlamenti alsóház külügyi bizottságának elnöke azt hangsúlyozta, hogy a német állítást bizonyítékokkal kell alátámasztani, és utalt rá, hogy a brit hatóságok ezt a 2018-as Szkripal-üggyel kapcsolatban nem tették meg. Egyben kifejezte Moszkva készségét az igazság feltárására.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.