BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tizenhárom százalékot zuhant a Bitcoin árfolyama alig egy nap alatt

A Bitcoin árfolyama egy nap leforgása alatt majdnem 3 ezer dollárt esett a több éves csúcsáról.

A Bitcoin árfolyama egy nap leforgás alatt majdnem 13 százalékot zuhant csütörtökön, amivel a hónap elején mért több éves csúcsáról közel 3 ezer dollárt veszített az értékéből- írja a CNBC.

A kriptopénz árfolyamát 19 374 dolláron jegyezték szerda délután, amikor csökkenésnek indult az értéke. A mínuszok tovább pörögtek egészen addig, amíg csütörtök délelőttre 13 százalékot esve 16 857 dolláron jegyezték a Bitcoin árfolyamát.

A Covid-19 világjárvány hatására bevezetett monetáris és fiskális intézkedések idén példátlan mértékben kilőtték a digitális valuta értékét, ezzel egy 150 százalékos ugrást eredményezve az árfolyamban, ahogy erről már korábban beszámoltunk.

A jelenlegi zuhanás pont akkor jött, amikor legtöbben a kriptovaluta új történelmi rekordját várták miszerint átlépi a 20 ezer dolláros álomhatárt.

Fotó: AFP

Hosszú távon nem látom problémásnak a Bitcoin erősödését. Ez nem azt jelenti, hogy nem lesznek a márciusi visszaeséshez hasonló esetek, amikor is 40 százalékkal bezuhant az árfolyama. Akár 20-30 százalékos esésekre is lehet számítani

- mondta Antoni Trenchev, a Nexo kriptopénz kereskedő vállalat társalapítója.

Minden egészséges piacon kellenek visszahúzások és konszolidációs időszakok, ezek ellenére is egy 160 százalékos emelkedést figyelhettünk meg az idén – fűzte hozzá a szakértő.

A Bitcoin 2017 decemberi 19 783 dolláros csúcsát döntötte meg idén novemberben, amikor is majdnem 3 ezer dollárral 13 százalékot esett az értéke. A jelenleg forgalomban lévő kriptopénzek volumene így a jelenlegi árfolyamon megközelítőleg 315 milliárd dollárt tesz ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.