BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP vétó válság végének nyertese

A magyar papír a BÉT-en ma lefölözte a magyar és a lengyel piac felzárkózását.

Elég ránézni az európai tőzsdékre, hogy lássuk Nyugat-Európában alig van mozgás, míg a magyar és a lengyel piacra ömlik a pénz, a pesti és a varsói tőzsde most felzárkózik az elmúlt hetek lemaradása után – vélekedett Gaál Gellért, a Concorde részvényelemzője.

Nem meglepő, hogy a pesti parketten 14 milliárd forintot is meghaladó forgalommal, épp az OTP vezette a nyertesek listáját.

Londonból vagy Frankfurtból nézve, az OTP a „magyar papír”, egyszerűen azért, mert külföldi nagy befektetők a pesti tőzsdéből csak ezt az egy részvényt látják. Ezt veszik, ha jó hangulat, ezt adják, ha rossz.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A mai kereskedésben még az is mellékes szempont lehetett, hogy a Moody’s hitelminősítő az OTP Jelzálogbank Zrt. minősített jelzálogleveleinek besorolását Baa1-ről A2 szintre módosította

Ma reggel az OTP réssel nyitott, majd az árfolyama 12 400 forintról 12 840 forintra emelkedett. Forgalma annyira kiemelkedő volt, hogy a második legnagyobb forgalmú papír, a Mol is csupán 4,1 milliárdot tudott összehozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.