BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elemzők horizontján a 343 forintos euró

Az euró-forint kurzus letörése esetén 13 forintos további esést jelez egy technikai alakzat.

Izgalmas kereskedési ötletet fogalmaztak meg az Erste devizapiaci elemzői.

Az euró-forint szeptember óta egy úgynevezett fej-váll alakzatot formázott, ahol a 356-os támaszszint játssza a nyakvonal szerepét.

Ebből a mintából az következik, hogy a 356 forintos szint letörését követően az euró további 13 forintos korrekciót szenvedhet egészen 343 forintig. A 343 forintos szint júniusban és augusztusban is támaszként funkcionált.

Fotó: Shutterstock

A tőzsdei grafikonokon kirajzolódó váll-fej-váll alakzatokat a trendfordítók közé sorolják a technikai elemzők.

Ám a trendforduló egyáltalán nem automatikus, gyakran folytatódik a korábbi trend. Más szóval, ha valóban letörne a 356 forintos támasz, akkor ugyan a 343 forintos szint tesztelése eléggé sanszos, az ennél mélyebb euró jegyzés azonban korántsem ennyire valószínű rövid távon.

Az eurót szerdán napközben 357 forint közelében jegyezték. A legközelebbi támasz 356 forintnál, az első komoly ellenállás 370 forintnál húzódik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.