BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fontos szinteket tört le a forint

A 350 forintos euró újra teret adna a jegybanknak a lazításra. Valószínű a verbális beavatkozás, majd az egyhetes betét kamatának csökkentése.

Izgalmas technikai szinteken mozog a forint. Az elmúlt napokban az euróval szemben simán letörte az 50 százalékos Fibonacci szintet (356,36), s tegnap már a 200 napos mozgóátlag alatt zárt.

Az Equilor devizaelemzői arra emlékeztetnek, hogy a 200 napos mozgóátlag (353,81) erős támaszt nyújt a jegyzés számára, s legutóbb tavaly júniusban tudott több napra alá kerülni a kurzus.

Az EUR/HUF jegyzés péntek délelőtt ugyan újra 354 fölé emelkedett, de az Equilor elemzői szerint a fej-váll technikai alakzat és Bollinger-szalag szignál is erőteljesebb forinterősödést mutathat.

Szerdán az Erste devizaelemzői foglalkoztak a tőzsdei grafikonokon kirajzolódó, trendfordító váll-fej-váll alakzattal. És úgy vélték, ha letörik a 356 forintos támasz, ahogy az azóta megtörtént, akkor technikai alapon a 343 forintos szintig nyílna tere a magyar deviza erősödésének.

Fotó: Pixabay

A jelenlegi válsághelyzetben azonban arra lehet számítani, hogy a Magyar Nemzeti Bank már a 350 forintos eurónál gazdaságélénkítő monetáris lazításra használja ki a forinterősödés kínálta mozgásteret.

350 forintos eurónál első körben arra számíthatunk, hogy a jegybank közleményben kilátásba helyezi a további monetáris lazítást – vélekedett Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője.

Hozzátéve: amennyiben a forint nem gyengül vissza, akkor második lépésben az egyhetes betét kamatát csökkenthetik a mostani 0,75 százalékról a korábbi 0,6 százalékos szintre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.