BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordszinten a bitcoin árfolyama

A kriptodeviza jegyzése az idén eddig már csaknem 220 százalékkal emelkedett.

Rekordszintre emelkedett csütörtök késő délelőtt a bitcoin jegyzése egy nappal azután, hogy történetében először átlépte a 20 ezer dolláros szintet.

A kriptodeviza röviddel 10 óra után 23 ezer 655 dolláron állt, a kereskedés kezdete óta 10,5 százalékkal drágult. A bitcoin jegyzése az idén eddig már csaknem 220 százalékkal emelkedett,

amit a szakértők részben a digitális deviza antiinflációs hatásával, valamint a szélesebb körű elfogadásához és használatához fűzött várakozásokkal indokolnak.

Fotó: Shutterstock

A másik vezető kritptodeviza, az ethereum jegyzése szerényebben, 1,75 százalékkal emelkedett a nap kezdete óta.

A bitcoin egy nyílt forráskódú digitális fizetőeszköz, amelyből szigorúan meghatározott mennyiség bányászható, a maximális készlete 21 millió. A bitcoin nem áll egyetlen jegybank ellenőrzése alatt sem, a decentralizált szoftverrendszer nem manipulálható, a felhasználók között gyakorlatilag díjtalan, azonnali pénzmozgást garantál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.