BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb bevételrobbanás előtt a Moderna

Tavaly a 13-szorosára nőtt, idén a 23-szorosára emelkedik a – magas K+F kiadások miatt – még mindig veszteséges Moderna árbevétele.

A koronavírus-vakcinát gyártó Moderna egy részvényre jutó vesztesége a negyedik negyedévben 69 dollárcentre nőtt az előző év azonos időszakában elszenvedett 37 centről.

Az elemzők csak 34 centes ráfizetésre számítottak.

Az amerikai társaság árbevétele viszont 14,1 millió dollárról 571 millióra hízott, miközben a piac mindössze 279 millió dollárra várta a gyógyszergyártó forgalmát.

Fotó: Allan Carvalho / NurPhoto/AFP

A teljes tavalyi évben az egy részvényre jutó veszteség év/év bázison 26 százalékkal 1,96 dollárra, az árbevétel pedig egy év alatt 60 millióról 800 millió dollárra emelkedett.

A veszteséget Stéphane Bancel vezérigazgató a magas K+F költségekkel magyarázta, de hozzátette, nincs ok aggodalomra, mivel ez még csak a kezdet.

A már eddig megkötött szerződések alapján a vállalat idei forgalma ugyanis eléri a 18,4 milliárd dollárt. Összehasonlításképpen, a Pfizer a COVID-19 ellen kifejlesztett vakcina forgalmazásából 15 milliárd dolláros bevételt prognosztizált 2021-re.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.