BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Richter húzhatja tovább a BUX indexet

Ha a 8 178 forintos szint felett megkapaszkodik az árfolyam, akkor pozitívvá válik a rövid távú technikai kép. Az indikátorok pozitív divergenciája is ezt erősíti.

Folytatódott a hazai részvényindex emelkedése, a következő lélektanilag fontos szint 49 ezer pontnál húzódik. Ugyanakkor a vezető részvények technikai képe változott, az eddig húzóerőnek számító OTP kissé háttérbe szorulhat, annál érdekesebb a Richter technikai képe.

Fotó: Róka László / MTI

A Richter jegyzése egy sikertelen kitörési kísérletet követően ismét a március óta tartó csökkenő trendvonal fölé kapaszkodott – mondta Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője. Hozzátéve:

az indikátorok pozitív divergenciája azt erősíti, hogy ezúttal már sikeres lehet az elmozdulás.

Az elemző szerint, amennyiben a 8 178 forintos szint felett tud megkapaszkodni az árfolyam, akkor pozitívvá válik a rövid távú technikai kép.

A következő fontosabb ellenállás a 30 napos mozgóátlag 8 251 forintnál, majd a csökkenő hullámra mért, 38,2 százalékos Fibo-szint 8 396 forintnál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.