BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordszinten az OTP

Optimista hangulatban indult a hét az európai tőzsdéken.

Optimista hangulatban indult a hét az európai tőzsdéken, a meghatározó indexek Londontól Párizsig kisebb pluszban zárták a napot.

Új csúcson járt napközben a pesti börze vezető indexe is, a zárásra azonban elfogyott a lendület, a BUX így végül 0,05 százalékos gyengüléssel 48 256 ponton fejezte be a kereskedést. A blue chipek vegyes teljesítményt mutattak.

Az OTP kurzusa 1,9 százalékos meneteléssel új történelmi csúcsra, 16 605 forintra emelkedett,

a csütörtöki részvény-visszavásárlási aukcióra készülő Magyar Telekom pedig fél százalékkal, 408 forintra erősödött.

Fotó: Shutterstock

A Mol papírjainak jegyzése 1,2 százalékkal, 2390 forintra süllyedt, a leggyengébben muzsikáló Richter pedig 2,3 százalékkal, 8050 forintra esett, a gyógyszergyártó piacán most árazták be a befektetők a múlt heti osztalékszelvény-vágást. A BUX-tagok közül a 2,05 százalékkal emelkedő Waberer’s bizonyult a nap nyertesének, a legnagyobb, 3,2 százalékos veszteséget pedig a Masterplast részvényesei szenvedték el.

A forint sokáig oldalazott az euróval szemben, a tőzsdezárásra azonban 0,3 százalékkal, a 347-es szint közelébe gyengült vissza a hazai fizetőeszköz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.