BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

54 ezer pontos BUX indexre mutat egy zászló alakzat

Bár az 50 ezer pont kerek szám, de csak lélektani szint. A kirobbanó formában lévő BUX technika képe ennél sokkal kedvezőbb. Az emelkedést hajtó gyorsjelentési szezon negatív meglepetései azonban megtörhetik a trendet.

A hazai gyorsjelentési szezon elején kirobbanó formában lévő BUX már szerdán délelőtt áttörte az előző nap beállított 49 315 pontos történelmi csúcsát. A befektetői reflex ilyenkor hajlamos a közeli 50 ezer pontra fókuszálni, pedig a kerek szám csupán egy lélektani szint. Bár van benne ráció, mert historikus szinteken nem kapaszkodhatunk a korábbi ellenállásokba és támaszokba. Ilyenkor segíthetnek a technikai alakzatok, melyek túlmutathatnak a már bejárt árfolyam pályán.

Fotó: KALLUS GYÖRGY / VG

A BUX index grafikonján kirajzolódott egy zászló alakzat, amelynek a célára 54 ezer pontra mutat

– mondta a Világgazdaságnak Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője. Hozzátéve: a 48 ezer pontos szint áttörése volt erős technikai jelzés a további emelkedésre.

Általában az OTP viszi a hátán BUX-ot, aminek látszólag ellentmond a bankpapír szerdai szereplése. Ám a kurzus a napokban fontos trendvonalat tört át 16 450 forintnál, s szerdán ennek vissza tesztjét láthattuk. Az elemző szerint egészséges az OTP technikai képe. S továbbra is érvényes, hogy a 17 025 forintos ellenállási szint áttörése esetén, technikai alapon akár 19 ezer forintos célárfolyam is adódik. A bank augusztus 12-én jelent, a vártnál gyengébb gyorsjelentés törhetné meg az emelkedő trendet.

A péntek hajnalban jelentő Mol is kitört egy zászló alakzatból, s szerdán már a 2450 forintnál húzódó meghatározó ellenállási szinttel birkózott, szignifikáns áttörés esetén 2700 forintig nyílik tere technikai alapon az emelkedésnek. Felfokozott várakozás övezi az olajtársaság negyedéves riportját, a piac erős gyorsjelentésre számít. Ebben az esetben is a vártnál gyengébb jelentés törheti le a kurzust, Támasz 2 400 és 2 410 forint között húzódik.

Míg a Richter már közzétette gyorsjelentését, s az ennek nyomán emelkedő árfolyam immár a 8 800 forintos ellenállást tesztelte szerdán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.