BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felemásan mocorgott nyitáskor a Nagy Alma

Alig változtak nyitáskor az irányadó New York-i tőzsdemutatók kedden. A befektetők kivárnak, a gazdasági növekedés lassulása miatt aggodalmak beárnyékolják azokat a reményeket, hogy a jegybank szerepét betöltő Federal Reserve a vártnál valamivel hosszabb ideig tartja fenn laza monetáris politikáját.

Az irányadó tengerentúli tőzsdemutatók közül:

  • a 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 4,15 ponttal bővült,
  • a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 12,47 ponttal emelkedett a nyitásban,
  • az S&P 500-as mutató 0,05 ponttal csökkent.
Fotó: Shutterstock

Hétfőn nemzeti ünnep miatt zárva tartottak az amerikai értékpapírpiacok. Pénteken a Nasdaq összetett mutatója történelmi csúcson zárt, míg a másik két nagy tőzsdeindex enyhén csökkent, híven tükrözve azokat a vegyes érzéseket, amelyeket a csalódást keltő augusztusi foglalkoztatottsági jelentés váltott ki.

Az azonnali jegyzésekben az arany unciánkénti ára 0,62 százalékkal 1811,89 dollárra, a decemberi szállítású aranyé pedig 1,12 százalékkal 1813,10 dollárra esett a New York-i árupiacon.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára csökken.

Fél négykor a novemberi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 1,00 százalékos mínuszban, 71,50 dolláron, az októberi szállítású WTI pedig 1,54 százalékos veszteségben, 68,22 dolláron forgott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.