BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban startolt a pesti tőzsde

Növekedéssel indított a BUX.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 65,86 pontos emelkedéssel, 51 615,22 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,13 százalékkal erősödött.

Minimálisan gyengül a dollár az euróval, míg erősödik a jennel szemben. Kissé erősödik a forint a zlotyval együtt, míg gyengül a cseh korona. A forintra hatással lehet az egyhetes betéti kamat meghatározása, hogy mennyivel kerül az alapkamat fölé. 

A feltörekvő devizák többnyire gyengülnek 

– írja a Takarékbank közleményében.

Fotó: Shutterstock

Megtorpant a dollár erősödése az euróval szemben, míg jelentősen erősödött a jen a több, mint négyéves mélypontról. A piacokat elbizonytalanították a Fed döntéshozóinak ellentmondó nyilatkozatai. Az egyhetes betéti kamat csütörtöki meghatározására várva kissé tovább erősödött a forint. Vegyesen mozogtak a régiós devizák, csakúgy, mint a feltörekvők.   

A magyar állampapírpiac rövid oldalán a 3 és a 6-hónapos hozam 3, illetve 1bp-tal emelkedett, a 12-hónapos 3bp-tal csökkent, a hosszú oldalon pedig a 20-éves kivételével 1-8bp-al emelkedtek a hozamok.  

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.