BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Változatlan nyitás után felfelé mozdult el a BUX

Stagnálásban kezdett, majd erősödésnek indult a pesti tőzsde.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 54 914,54 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záróértékéhez képest nem változott.

A nyitás követően emelkedésnek indult az index. 9.30-kor 458,51 pontos plusszal, 55 373,05 ponton állt, ami 0,82 százalékos erősödés a szerdai záróértékhez képest.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

Néhány kivétellel emelkedtek a főbb távol-keleti tőzsdék a reggeli órákban a Fed megnyugtató üzenetei és az amerikai csúcsdöntések után. A japán indexek 0,9–1,2, a hongkongi tőzsde 0,5, a kínai börzék 0,8–1,3, a dél-koreai tőzsde pedig 0,3 százalékkal került feljebb – írja a Takarékbank közleményében.

Újra kapaszkodik a dollár az euróval és a főbb devizákkal szemben ma reggel az előző napi gyengülés után. Az angol fontot, illetve a cseh koronát megmozgathatják a kamatdöntések. Nem mutat határozott irányt a forint, csakúgy, mint a régiós devizák.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.