BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Percekre megint leállították a kereskedést az OTP papírokkal

Újra extrém a volatilitás a bankrészvény piacán.

Remekel a pénteki kereskedésben az OTP, olyannyira, hogy az ajánlati könyvben tolakodnak a vevők: az árfolyam több mint 10 százalékkal emelkedik, 11 óra után pedig néhány percre le is állt a kereskedés a bankpapírokkal. Ennek oka, nem a limites emelkedés, azt már évekkel ezelőtt eltörölte a Budapesti Értéktőzsde, hanem az, hogy a könyvben lévő vételi ajánlatok túl nagy ugrást eredményeztek volna az előző kötésárhoz képest. A BÉT szabályzata szerint az OTP részvény esetében a volatilitási ársáv 3 (dinamikus), illetve 6 (statikus) százalékos. 

A BÉT oldalán lévő tájékoztató szerint:gyakorlatilag azt jelenti, hogy bizonyos esetekben, előre meghatározott ársávok átlépése esetén a kereskedés megáll, hogy meg lehessen győződni arról, hogy ez az ármozgás biztosan a piac valós mozgását és nem egy véletlenszerű, hibás ügyletkötést jelez, illetve lehetőséget adni a piacnak arra, hogy egy aukciós szakasz keretében az esetlegesen indokolatlan árkilengést ellenoldali ajánlatok beérkezésével „kisimítsa”.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.