BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyhetes csúcsra ment a forint – szárnyal az OTP

Frissítés: Nem sokkal 15 óra előtt az OTP-árfolyam 8 százalékos pluszba került, a forint tovább erősödött, az euró/forint 369 alá süllyedt.

Egész nap remekel a magyar fizetőeszköz, reggel még 374,5 felett volt az euró/forint kereszt, azóta több egységgel javított a magyar deviza, nem sokkal 14 óra után pedig a 370-es szint alá erősödött. Az optimista hangulatot az orosz–ukrán tárgyalások is segítik. Az egyébként egyhetes csúcsra megérkező forintnál is nagyobb lendületben van a magyar tőzsde.

Fotó: Róka László

A 3,7 százalékkal száguldozó BUX Európa éllovasa, a Mol árfolyama 4 százalékkal emelkedik, a Richteré 1,7 százalékkal nő, a nap sztárja pedig a 6 százalékos plusz közelében lévő OTP. A forgalomra sincs panasz, legalábbis az OTP-re nézve, a bank részvényei kora délutánig közel 9 milliárd forint értékben cseréltek gazdát.

Akár a 370-es szintet is áttörheti a forint – ötszázalékos pluszban az OTP

Jó a hangulat, lendületben a magyar deviza.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.