BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó rajt után tovább gyorsított a BUX

Az orosz–ukrán külügyminiszteri találkozó fejleményei határozhatják meg a piaci mozgásokat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 151,60 pontos emelkedéssel, 43 061,34 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záróértékéhez képest 0,35 százalékkal erősödött.

Nyitás után tovább emelkedett az index. 9-25-kor 307,05 ponton plusszal 43 216,79 ponton állt, ami 0,72 százalékos erősödés a szerdai záróértékhez képest.

Fotó: Shutterstock

A napi folyamatokat az orosz–ukrán külügyminiszteri találkozó fejleményei határozhatják meg – mondta Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője. Írásos kommentárjában úgy fogalmazott a csütörtöki kereskedésben sok minden eldőlhet miután szerdán folytatódott a pozitív korrekció a részvénypiacokon.

Kiemelte, a 42 727 pontos szint, amely felett a BUX index szerdán zárt, a dupla alj alakzat nyakvonala. Amennyiben tartósan a megadott szint felett tud maradni az index, folytatódhat az emelkedés, az alakzati célárfolyam ez esetben 47 ezer pont fölé mutatna. Amennyiben viszont visszaesik alá, véget érhet a felpattanás – tette hozzá.

A vezető részvények közül az OTP grafikonján szintén dupla alj alakzat látható, itt 11 750 forintnál van a nyakvonal, amelynek megerősítése esetén 14 ezer forint körül húzódik meg a célárfolyam. A Mol árfolyamában 2650 forintnál, majd 2720 forint közelében húzódnak ellenállási szintek, míg 2600 forintnál rövid távú támasz.

Korrigáltak a piacok

Az OTP Global Markets Ébresztője emlékeztet, hogy az előző napok meredek esését követően élesen felfelé korrigáltak az európai tőzsdék, az európai jó hangulat pedig az amerikai kereskedésre is átragadt. Jelentős korrekciós mozgások voltak a deviza- és az állampapírpiacokon is.

Az EKB kamatdöntő ülést tart, az Egyesült Államokból pedig inflációs adatok érkeznek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.