BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lefelé korrigáltak az amerikai börzék nyitáskor

Négy egymást követő kereskedési nap erős zárása után indexcsökkenéssel, az elért nyereségek némi korrekciójával indult a kereskedés szerdán az amerikai értékpapírpiacokon.

  • A DJIA index 0,13,
  • az S&P index 0,21,
  • a NASDAQ Composite index 0,43 százalékos csökkenéssel kezdte a kereskedést.
Fotó: Shutterstock

Az előző napok árfolyam-emelkedését az ukrajnai feszültség enyhülésének, a mostani csökkenést pedig az enyhüléssel szemben felmerült kétségeknek tulajdonítják piaci elemzők.

Az olajár 3 százalékkal nőtt szerdán az előző két nap 8 százalékos vesztesége után. Az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 3,17 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 107,54 dolláron, a brent ára pedig 2,97 százalékkal ment fel, 113,50 dollárra. Az arany spotára 0,34 százalékkal emelkedett, 1925,74 dollárra unciánként, az eurót 0,47 százalékkal jegyzik erősebben, 1,1142 dolláron, a dollárindex pedig 0,51 százalékkal csökkent, 97,90 pontra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.