BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem tud talpra állni az OTP-részvény

Változatlan nyitás után csökkenésnek indult a BUX-index.

Nagyot esett a csütörtöki kereskedésben az OTP-részvény, s egyelőre nem sikerült talpra állni a több mint 4 százalékos mínusz után. A bankpapír árfolyama pénteken 1,5 százalékos mínuszba került, a többi blue chip pedig az előző napi záróértékén forog. Az OTP csúcsvezetői szerint ez az árfolyam már kifejezetten vonzó, Nagy György igazgatósági tag például szerdán vásárolt 36 ezer darab bankrészvényt, 12 328 forintos átlagáron. A forint piaca egyelőre nyugodt, az euró árfolyama 375 forint alatt tartózkodik.

Fotó: Shutterstock

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,55 pontos emelkedéssel, 43 818,18 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záróértékéhez képest alig változott. A nyitást követően csökkenésnek indult az index. 9.25-kor 301,47 pontos mínusszal 43 516,16 ponton állt, amit 0,69 százalékos esés a csütörtöki záróértékhez képest.

Az európai tőzsdeindexek kismértékű 0,3-0,5 százalékos mínusszal kezdték a pénteket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.