BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Korrigál az OTP, tovább gyengül a forint

Erősödéssel kezdte a napot a pesti tőzsde a szerdai nagy esést követően.

Felfelé vette az irányt a pesti tőzsde csütörtök reggel. A BUX a nyitást követő percekben 1,6 százalékkal, 42 270 pontra pattant fel. Korrigálnak a tegnapi nagy esést követően a vezető részvények is. 

Az OTP árfolyama 2,2 százalékkal, 10 940 pontra emelkedett, a Mol másfél százalékos pluszban, 2780 forintnál jár, a Richter kurzusa pedig 0,7 százalékkal, 7000 forint közelébe lépett fel.

Fotó: Shutterstock

Az ezúttal is különcködő Magyar Telekom papírjai 0,3 százalékkal, 397 forintra ereszkedtek.

A forint piacán továbbra sem nyugodtak meg a kedélyek, a hazai fizetőeszköz reggel újabb fél százalékkal gyengült az euróval szemben. Az európai pénz egységéért 381 forintnál is többet kérnek jelenleg a devizapiacon.

Alapvetően optimista hangulatban indult a kereskedés Nyugat-Európában is. Az emelkedést a párizsi CAC 40 és a milánói FTSE MIB vezeti 0,7 százalékkal, a német börze vezető indexe, a DAX pedig 0,4 százalékkal kapaszkodott feljebb. Londonban csekély, 0,2 százalékos indexcsökkenéssel kezdett az FTSE 100 mutató.

A páneurópai Stoxx 600 félszázalékos pluszban jár fél tíz előtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.